Casting wesi

  • Cast iron conical gear

    Gigi kon wesi cor

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Cast iron coated sand shell

    Cangkang wedhi dilapisi wesi

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Cast iron plate

    Plat wesi cor

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Cast iron buckle

    Gesper wesi cor

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Custom cast iron ring

    Dering wesi cor khusus

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Custom cast iron case

    Kasus wesi kustom

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Cast iron valve coupling

    Kopling katup besi cor

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Cast iron valve fittings

    Fitting katup besi cor

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.
  • Cast iron ring

    Dering wesi cor

    Besi cor minangka paduan sing umume kalebu wesi, karbon, lan silikon.
    Ing wesi kasebut, isi karbon ngluwihi jumlah sing bisa ditahan ing larutan padhet austenit ing suhu eutektik.
    Besi cor minangka paduan wesi-karbon kanthi isi karbon luwih saka 2.11% (umume 2,5 ~ 4%). Minangka campuran multi-unsur kanthi wesi, karbon lan silikon minangka unsur komponen utama lan ngemot luwih akeh mangan, belerang, fosfor lan kotoran liyane saka baja karbon. Kadhangkala kanggo nambah sifat mekanik saka besi cor utawa sifat-sifat fisik, kimia, nanging uga nambah unsur-unsur campuran, zat besi paduan.
    Wiwit abad kaping enem SM, China wiwit nggunakake besi cor, tinimbang negara-negara Eropa udakara rong ewu taun sadurunge. Besi wesi isih dadi bahan penting ing produksi industri.
    siji Miturut jinis karbon sing ana ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi siji
    1. Besi cor putih kajaba sawetara larut ing ferit, sisa karbon ing bentuk semen ana ing wesi cor, patahane putih putih, dadi diarani besi cor putih. Besi cor putih utamane digunakake minangka bahan baku kanggo nggawe waja lan kosong kanggo ngasilake wesi cor sing alus.
    2. Karbon besi cor kabeh utawa umume grafit serpihan ana ing wesi cor, patahane abu-abu peteng, mula diarani besi cor abu-abu.
    3. Bagéyan karbon saka besi cor rami ana ing bentuk grafit, sing padha karo besi cor abu-abu. Bagean liyane yaiku ing bentuk semen gratis sing padha karo besi cor putih. Piting ireng lan putih ing fraktur, sing diarani besi cor rami. Jinis wesi iki uga duwe atose lan brittleness sing luwih gedhe, mula arang digunakake ing industri.
    loro Miturut morfologi grafit sing beda ing besi cor, wesi bisa dipérang dadi loro
    1. Grafit ing wesi cor abu-abu yaiku serpihan.
    2. Grafit ing wesi cor sing bisa dibentuk yaiku flocculent. Iki dipikolehi saka besi cor putih sawise anil ing suhu dhuwur suwene suwe. Sifat mekanik (utamane kenceng lan plastisitas) luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu, mula umume diarani wesi cor malleable.
    3. Grafit ing wesi cor nodular iku bola. Iki dipikolehi kanthi perawatan spheroidizing sadurunge nyuntikake zat besi molten. Besi cor iki ora mung nduweni sifat mekanik sing luwih dhuwur tinimbang besi cor abu-abu lan besi cor sing lembut, nanging uga duwe proses produksi sing luwih sederhana tinimbang wesi cor malleable. Menapa malih, sifat mekanikipun saged dipuntambah kanthi perawatan panas, saengga saya akeh digunakake ing produksi.